«Γαλλίδα ευρωβουλευτής αντιδρά στις επισκέψεις Ερντογάν στην Αφρική»- τούρκικο δημοσίευμα


Φεβρουάριος 21, 2022. Ελλάδα.

Η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν στην Αφρική ενόχλησε την Γαλλίδα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντομινίκ Μπιλντ. Ανέφερε ότι η Τουρκία ενισχύει την οικονομική και στρατιωτική της παρουσία στην Αφρική με τις πρωτοβουλίες του προέδρου Ερντογάν και ρώτησε τη

 Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση «Γιατί δεν αντιδράτε αρκετά;», γράφει η τουρκική Yeni Safak.

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται στην Αφρική στο πλαίσιο των τριήμερων επισκέψεών του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Σενεγάλη και τη Γουινέα-Μπισάου. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που νιώθουν άβολα με αυτή την κατάσταση, όπως σημειώνεται.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε την τετραήμερη περιοδεία του στην Αφρική. Φτάνοντας στην πρώτη του στάση, Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (φωτο), τον Πρόεδρο Ερντογάν υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Jean-Michel Sama Lukonde.

Η Μπιλντ εξέφρασε τη δυσφορία της, λέγοντας ότι η Γαλλία και η ΕΕ είχαν εμμονή με τη ρωσική παρουσία στο Μάλι, αλλά δεν απάντησαν παρόμοια στην αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας.

«Ενώ η ΕΕ και η Γαλλία έχουν εμμονή με τη Ρωσία και τους μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ στο Μάλι, ο Ερντογάν ενισχύει κρυφά την παρουσία του στην οικονομία και την ασφάλεια στην Αφρική. Γιατί αυτό το διπλό μέτρο;» είπε χαρακτηριστικά.


yenisafak.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr