Ουκρανία: Το πρωί βομβαρδίστηκε ξανά ο Σαρτανάς- οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το χωριό


Φεβρουάριος 27, 2022. Ελλάδα.

 Μαριούπολη.

Τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν τις πόλεις Σαρτανά, Γκνούτοβο και Ταλακόβκα. Υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα σπίτια. Επιπλέον, οι κάτοικοι του Σαρτανά και οι κάτοικοι στο Ταλακόβκα βομβαρδίζονται από εχθρικό αεροπλάνο.

Σήμερα 27 Φεβρουαρίου το πρωί βομβαρδίστηκε ξανά το χωριό Σαρτανάς. Έπεσα τρεις οβίδες. Δεν έχουν διευκρινισθεί για θύματα και τραυματίες. Η έρευνα και η βοήθεια προς τους Σαρτάνες συνεχίζονται.

Όπως έγινε γνωστό, κλήθηκε ασθενοφόρο σε έναν από τους τραυματίες, αλλά δεν μπορεί να έρθει ακόμα - ο βομβαρδισμός συνεχίζεται. Υπάρχουν τραυματίες στο Ταλακόβκα.

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Μαριούπολης Στέπαν Μαχσμά, η κατάσταση χειροτερεύει κάθε ώρα. Οι κάτοικοι απομακρύνονται τώρα.
Υπάρχουν δύο χώροι συγκέντρωσης στο Σαρτανά - μια πολυκλινική και ένα σχολείο, από όπου οι κάτοικοι του χωριού θα μπορούν να πάνε σε ένα πιο ασφαλές μέρος.

Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε ότι στάλθηκαν δύο  δημόσια λεωφορεία για την εκκένωση του πληθυσμού.

«Μεταφέρουμε περίπου 80 άτομα. Ανάμεσά τους είναι παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Όλοι θα λάβουν ζεστό φαγητό, φάρμακα, ρούχα και άλλα. Πιστεύουμε στους υπερασπιστές μας και συνεχίζουμε να βοηθάμε τους συμπατριώτες μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο.


Οι κάτοικοι της Μαριούπολης καλούνται να βοηθήσουν τους κατοίκους του Σαρτανά που εκκενώθηκαν


Οι Σαρτάνες που εκκενώθηκαν χρειάζονται προϊόντα υγιεινής, τρόφιμα και σκεύη. Αυτό ανακοίνωσε ο βοηθός του βουλευτή του λαού  Κύριλλος Παπακίτσα.

«Οι Σαρτάνες έχουν εκκενωθεί  και βρίσκονται σε κοιτώνες στην οδό Kazantseva 20 και Stroiteley 56. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε σαμπουάν ούτε σαπούνι. Χρειαζόμαστε επιτραπέζια σκεύη μιας χρήσης, είδη παντοπωλείου και αν έχετε κάτι, φέρτε τα», τόνισε ο Κύριλλος Παπακίτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της Μαριούπολης μπορούν να φέρουν τα απαραίτητα απευθείας στους ξενώνες.

mrpl.city

 

Η πλειοψηφία των κατοίκων του Σαρτανά είναι ελληνικής καταγωγής.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr