Ο Πούτιν θέλει αναγνώριση της Κριμαίας, ουδετερότητα και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου


Φεβρουάριος 28, 2022. Ελλάδα.

Σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο ηγέτη Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας.

Αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τον Μακρόν, γράφει η «Ουκρανική Αλήθεια».

Ο Πούτιν είπε ότι «η διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία» είναι δυνατή μόνο με άνευ όρων εξέταση των «έννομων συμφερόντων ασφαλείας της Ρωσίας». 

Το Κρεμλίνο έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις:  

Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία

Επίλυση  των προβλημάτων «αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους»

και

Διασφαλίζοντας το «ουδέτερο καθεστώς» του.

Όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και του επιτιθέμενου κράτους συνεχίζονται εδώ και αρκετές ώρες στην περιοχή των συνόρων Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Ολέξιι Αρεστόβιτς δήλωσε ότι οι όροι της Ουκρανίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία είναι η κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

eurointegration.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr