Ρωσία: Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ‘τέχνασμα’ την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία


Φεβρουάριος 18, 2022. Ελλάδα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν ότι η ανακοινωθείσα απόσυρση των στρατευμάτων της Ρωσίας από τα σύνορα με την Ουκρανία ήταν ένα σκόπιμο τέχνασμα για να παραπλανήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, η Washington Post γράφει σχετικά, επικαλούμενη τέσσερις ανώνυμες πηγές σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυβερνητικές δομές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η Ουάσιγκτον θεώρησε ότι οι ρωσικές δηλώσεις για την επιστροφή των στρατευμάτων από τις ασκήσεις στους τόπους μόνιμης ανάπτυξής τους «μπορεί να αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης που αποσκοπεί στην παραπλάνηση της Δύσης».

Στις 17 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πίστευαν στην απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία και όρισαν νέα ημερομηνία εισβολής για τις 20 Φεβρουαρίου.

Τις νέες ημερομηνίες για την έναρξη του «ρωσο-ουκρανικού πολέμου» έγραψε το αμερικανικό έντυπο Politico, επικαλούμενο αναλυτές. 

Το κείμενο του δημοσιεύματος αναφέρει η ανακοινωθείσα ημερομηνία της 16ης Φεβρουαρίου «απέστρεψε την προσοχή» από πιο σημαντικά χρονικά πλαίσια.

 Ο Μάικλ Κόφμαν , ειδικός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, επεσήμανε ότι οι ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων μετά το τέλος των κοινών ασκήσεων με τη Λευκορωσία στις 20 Φεβρουαρίου θα βοηθήσουν στην κατανόηση των πραγματικών προθέσεων του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν .

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr