Βουλγαρία: «Στρατηγική η συνεργασία με τη Σερβία»


Φεβρουάριος 8, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

«Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή να έχει τη μέγιστη διασύνδεση και να είμαστε σίγουροι ότι καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε όλες τις συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών μας», αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ στη Σερβία, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.

Η συνδεσιμότητα μας με φυσικό αέριο θα έχει τεράστια προτεραιότητα. Η ελληνική σύνδεση είναι πολύ σημαντική για τη Βουλγαρία και μέσω της σύνδεσης με τη Σερβία θα έχετε την ευκαιρία να λαμβάνετε υγροποιημένο αέριο και αζερικό αέριο, πρόσθεσε ο Πέτκοφ. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας μιας ενιαίας αγοράς για το εμπόριο φυσικού αερίου, πρόσθεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Πρέπει να συγκεντρώσουμε τους όγκους φυσικού αερίου ώστε να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε καλύτερες τιμές. Είναι ένα ζήτημα για τη Βουλγαρία να θέλει να αγοράσει 3 δισ. κυβικά μέτρα. φυσικό αέριο, Σερβία - 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, Βόρεια Μακεδονία - 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Είναι διαφορετικό να θέλετε να αγοράσετε ένα συνολικό ποσό για να κάνετε εμπόριο σε μια διαφοροποιημένη αγορά. Αυτό θα μας δώσει καλύτερες συνθήκες, μεγαλύτερη διαφοροποίηση και αντίστοιχα καλύτερες τιμές», είπε ο Πέτκοφ.

Ο  Βούλγαρος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας αποτελεί τεράστια προτεραιότητα για τη Βουλγαρία.

Είπε ότι το Βελιγράδι έχει έναν υποστηρικτικό εταίρο στο πρόσωπό μας, ο οποίος θα είναι πολύ εποικοδομητικός και χρήσιμος στο άνοιγμα νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων από τη Σερβία.

«Η Σερβία είναι στρατηγικός εταίρος. Ξεκινάμε μια στρατηγική εταιρική σχέση», τόνισε ο Πέτκοφ.


Η βουλγαρική μειονότητα


Ερωτηθείς για τη βουλγαρική μειονότητα στη Σερβία, ο Πέτκοφ είπε ότι ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Μπαρνάμπιτς θα χαρεί να απαντήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα. «Η Μπαρνάμπιτς μου είπε ότι αν υπήρχαν προβλήματα με τη βουλγαρική μειονότητα στη Σερβία, θα έπρεπε να της τηλεφωνήσω απευθείας. Αυτή θα είναι η προσέγγιση. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την άμεση επαφή», πρόσθεσε. 

Bgnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr