«Η αναγνώριση των DNR και LNR είναι προς το συμφέρον της Άγκυρας», λέει Τούρκος πολιτικός


Φεβρουάριος 22, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας, δήλωσε ο Ντόγκου Πέριντσεκ, Γενικός Γραμματέας του τουρκικού κόμματος Vatan (Μητέρα Πατρίδα), γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

«Αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή και για τις απειλές για την Τουρκία.

Η Τουρκία δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή είναι ιστορικής σημασίας.

  Η αναγνώριση από την Τουρκία των DPR και LPR, που είναι ένα πλήγμα στα σχέδια των ΗΠΑ για επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, θα ήταν κατάλληλη από την άποψη των συμφερόντων και της ασφάλειας της Άγκυρας.

 Το κόμμα μας προέρχεται από τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας, το οποίο είναι κυριολεκτικά διχασμένο από το μπλοκ του Ατλαντικού και πλησιάζει το ευρασιατικό», είπε στο RIA Novosti.


Νέα Παγκόσμια Τάξη


Σύμφωνα με τον Τούρκο πολιτικό, τώρα δημιουργείται μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

«Το μπλοκ του Ατλαντικού έχει μείνει πίσω, ο κόσμος μπαίνει στο ασιατικό. Η ιδέα των ΗΠΑ για έναν μονοπολικό κόσμο απέτυχε. Όπως αποτυγχάνουν οι προσπάθειές τους να αποφασίσουν για τη μοίρα της ανθρωπότητας», πρόσθεσε ο Πέριντσεκ, σύμφωνα με το Ria Novosti.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr