Τα σύνορα που η Ρωσία αναγνωρίζει στις LNR και DNR του Ντονμπάς


Φεβρουάριος 22, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τα σύνορα στα οποία η Ρωσία αναγνώρισε τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες LNR και το DNR του Ντονμπάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ  καθόρισε την αναγνώριση των LNR και το DNR εντός των συνόρων των αντίστοιχων περιοχών της Ουκρανίας μέχρι το 2014.

Επίσης, ο Αντρέι Κλίμοφ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Βουλής του Κοινοβουλίου, δήλωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24:

«Μιλάμε, φυσικά, για εκείνα τα εδάφη που βρίσκονται εντός των ορίων που έχουν καθοριστεί σήμερα. Όλα τα άλλα είναι εκτός του πεδίου νομικών ενεργειών», είπε ο γερουσιαστής.

Ο Κλίμοφ διευκρίνισε επίσης ότι οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με τις αρχές LNR και το DNR θα επικυρωθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

«Περαιτέρω [μετά την υπογραφή] αυτό το κείμενο πηγαίνει για επικύρωση και στα δύο σώματα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης. Αύριο θα εξετάσουμε αυτό το θέμα ως μέρος των διαδικασιών επικύρωσης», εξήγησε.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να διασφαλίσει τη διατήρηση της ειρήνης στη ΛΔΔ και την ΛΔΚ

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα σύνορα
τα οποία η Ρωσία αναγνώρισε στις LNR και DNR»



Το βράδυ της 21ης ​​Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε δύο διατάγματα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και δύο συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας.

Εκ μέρους των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών το 2014, οι συμφωνίες υπεγράφη από τους επικεφαλής τους -  Ντένις Πουσίλιν για την DNR και Λεονίντ Πασέτσνικ για την LNR. Ο πρόεδρος εξήγησε την απόφασή του με ιστορική δικαιοσύνη, τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, καθώς και την επιθυμία να τερματιστεί η οκταετής σύγκρουση.

Πριν από την απόφαση του προέδρου, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας συνεδρίασε σε διευρυμένη μορφή.

Μίλησε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ , ο οποίος πρότεινε την αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών εντός των συνόρων των αντίστοιχων περιοχών της Ουκρανίας μέχρι το 2014, πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στα ανατολικά της χώρας.

 «Είναι σίγουρα απαραίτητο να αναγνωριστούν αυτές οι δημοκρατίες, η νομική τους υπόσταση. Θα ήθελα όμως να κάνω μια τροπολογία: να αναγνωριστούν εκείνες οι διοικητικές οντότητες στις οποίες βρίσκονταν αυτές οι δημοκρατίες και οι λαοί αυτών των δημοκρατιών πριν από την κατοχή από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι από τη Μαριούπολη και τελειώνει με αυτά τα ιστορικά σύνορα», σημείωσε ο υπουργός.


rbc.ru, Yandex.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr