Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει ανηλίκους από τον «Νεανικό Στρατό» στην Ουκρανία


Μάρτιος 21, 2022. Ελλάδα.

 

Λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και για την αναπλήρωση των τάξεων του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, η ηγεσία του Κρεμλίνου εξετάζει το ενδεχόμενο στράτευσης ανηλίκων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ghall.com, αυτό αναφέρθηκε στην Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο Facebook.

Η αντίστοιχη εντολή «Σχετικά με την οργάνωση της εμπλοκής μελών του στρατιωτικού-πατριωτικού δημόσιου κινήματος  ‘ Γιουνάρμι -Юнармии’ για τη διεξαγωγή ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» υπεγράφη από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η Γιουνάρμι είναι μια «Εθνική Στρατιωτική Πατριωτική Κοινωνική Ένωση του Πανρωσικού «Νεανικού Στρατού»,  οργάνωση νεολαίας που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Ρωσίας» και είναι γνωστή ως ‘Εθνικό Κίνημα Νεαρών Δοκίμων Στρατού».

Το διάταγμα αναφέρει την προετοιμασία εκθέσεων σχετικά με την πιθανή ανθρώπινη εφεδρεία ηλικίας 17-18 ετών για συμμετοχή σε εχθροπραξίες. 



Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την εκπαίδευση αυτού του προσωπικού το συντομότερο δυνατό. 

Ο έλεγχος της εκτέλεσης της εντολής ανατίθεται στον επικεφαλής του κύριου στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζίντκο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr