Ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου παραιτήθηκε αφού καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία

 


Μάρτιος 18, 2022. Ελλάδα.

Ένας πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, ο οποίος μίλησε κατά των ενεργειών του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ενός αναγνωρισμένου κύρους ιδρύματος, αφού ένας βουλευτής τον κατηγόρησε για «εθνική προδοσία» και ζήτησε την παραίτησή του.

Ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, αναπληρωτής πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2018, έγινε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Ρωσίας στην αμφισβήτηση του πολέμου όταν είπε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα ότι «οι σκέψεις μου είναι με τους άμαχους Ουκρανούς».

Τα σχόλιά του ώθησαν έναν ανώτερο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να απαιτήσει την απόλυσή του και να τον κατηγορήσει ότι είναι μέρος της «πέμπτης φάλαγγας» που υπονομεύει τη Ρωσία.

Χιλιάδες συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία αξιωματούχοι της Μόσχας περιγράφουν ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατικοποίηση και «απο-ναζιστικοποίηση»  της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Romania Libera

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr