«Στόχος της Βουλγαρίας είναι η αφομοίωση ή ο εκβουλγαρισμός της Βόρειας Μακεδονίας»


Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Απρίλιος 25, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι, Σερβία.

Νέες πολιτικές ‘σπίθες’ άναψαν μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Ο επικεφαλής  του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE στα Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι στόχος της Βουλγαρίας είναι η αφομοίωση ή ο εκβουλγαρισμός της Βόρειας Μακεδονίας και του σλαβομακεδονικού λαού πριν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η σερβική b92.

Ο Μίτσκοσκι αντέδρασε στη δήλωση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον σε 10 χρόνια.

Είπε ότι το βέτο της Βουλγαρίας θα μπορούσε να αρθεί εάν τα Σκόπια ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες και επιδιώξουν την εγγραφή των Βουλγάρων στη χώρα στα κεφάλαια του Συντάγματος, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η εγγυήτρια.

«Αν λοιπόν διαβάσετε προσεκτικά τη δήλωση του Κίριλ Πέτκοφ, θα δείτε ότι αυτό που λέμε εδώ και μήνες, εμείς στο VMRO-DPMNE και εγώ προσωπικά, και αυτό είναι ότι τα προβλήματά μας είναι διμερή, δηλαδή ότι η επίσημη Σόφια αναζητά ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο, που σημαίνει ή θα αφομοιωθείτε ή θα εκβουλγαριστείτε για να μπείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως τέτοιοι, ή δεν θα υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση για εσάς, παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη», είπε ο Μίτσκοσκι.

 Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είναι πεπεισμένος ότι «τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα το επιτρέψουν, γιατί οι ίδιες χώρες έχουν επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν ότι τα διμερή προβλήματα είναι μόνο διμερή και δεν μπορούν να είναι πολυμερή, δηλαδή προβλήματα των κρατών μελών της ΕΕ», όπως μετέδωσε το σκοπιανό κανάλι TV21, γράφει το δημοσίευμα.

b92.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr