Η βουλγαρική κρατική ηγεσία στο Μοναστήρι για εγκαίνια βουλγαρικού συλλόγου


Απρίλιος 16, 2022. Ελλάδα

 Μοναστήρι/Μπίτολα.

Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του βουλγαρικού συλλόγου «Μπάντσο Μιχαήλοφ VMRO» στα οποία θα παραστεί η βουλγαρική κρατική ηγεσία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό  Κιρίλ Πέτκοφ, ενώ έχουν ανακοινωθεί διαμαρτυρίες για την παρουσία των Βουλγάρων από πολλές ενώσεις πολιτών στο Μοναστήρι, γράφει τοπικό δημοσίευμα.

Διαμαρτυρίες προανήγγειλαν ο Σύλλογος «Damjan Gruev», το Αριστερό Κόμμα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγωνιστών Μπίτολα, ο Σύνδεσμος ‘Μακεδόνων’ που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, όπως σημειώνεται.

Εξαιτίας των διαδηλώσεων, το κέντρο στη Μπίτολα, ειδικά η οδός Ruzveltova όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή, έχει αποκλειστεί εντελώς από την αστυνομία.

Η κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο απαγορεύεται, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που αντέδρασαν έντονα σε μια τέτοια διαδικασία.


Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις 2 μ.μ.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας  Κίριλ Πέτκοφ, στην τελετή θα παρευρεθούν η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα, η σημερινή υπουργός Εξωτερικών  Θεοδώρα Γκέντσοφσκα και η πρώην Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και ο αρχηγός του VMRO-BND  Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

 Η Σκοπιανή πλευρά ανακοίνωσε την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μπλαγκόι Μποτσβάρσκι.

Όπως σημειώνεται, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός προτίθεται στις 24 Μαΐου να ανακοινώσει την άρση του βουλγαρικού βέτο προς τα Σκόπια, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Bitolski Vesnik

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr