Πρωταπριλιάτικο; «Ο πρωθυπουργός Αλβανίας, Έντι Ράμα, υποψήφιος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ»


Απρίλιος 1, 2022. Ελλάδα.

 

Η Γερμανίδα ερευνήτρια Σουζάνα Σταρίκοφ έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ΗΠΑ επέμειναν στην εκλογή του επόμενου Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας μεταξύ των νέων μελών του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενη σε άρθρο της στο κοινωνικό δίκτυο, υποψήφιοι είναι ο Έντι Ράμα και η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάτια Κάλας.

«Ο Έντι Ράμα θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι οι ΗΠΑ επέμειναν στην εκλογή του επόμενου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ μεταξύ των νέων μελών του ΝΑΤΟ. Οι υποψήφιοι ήταν η πρωθυπουργός Κάτια Κάλας και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;» έγραψε η Σταρίκοφ.

Δεν είναι σαφές εάν ο ισχυρισμός του Σταρίκοφ είναι αληθινός καθώς δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Ράμα.

Ωστόσο, αυτό θα εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα διαδεχθεί τον Ράμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και μεταξύ ποιων θα γίνει κούρσα για την πρωθυπουργική θέση.

Η Σουζάνα Σταρίκοφ είναι ερευνήτρια επικοινωνιών και είναι γνωστή για τις δημοσιεύσεις της στην εξωτερική πολιτική.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η Politico έγραψε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σκόπευαν να παρατείνουν τη θητεία του Στόλτενμπεργκ εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ορισμένοι ηγέτες ήλπιζαν να πείσουν τον γενικό γραμματέα να παραμείνει και να διασφαλίσει τη σταθερότητα.


Με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ορισμένοι ηγέτες συμμάχων του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την επιθυμία να παρατείνουν τη σύμβαση του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ για τουλάχιστον ένα χρόνο - μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 - αντί να εμπλακούν σε μια πιθανή αναζήτηση που αποσπά την προσοχή για έναν διάδοχο, είπαν διπλωμάτες του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας που υπηρέτησε ως ανώτατος πολιτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ από τον Οκτώβριο του 2014, τον περιμένει τώρα μια νέα θέση - ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας.

Οι ηγέτες των Συμμάχων αναμενόταν να ανακοινώσουν έναν αντικαταστάτη μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν θα συναντηθούν για μια σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη.


Gazeta Shqiptare Online

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr