Αίγυπτος: Δέκα νεκροί σε σοβαρό δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο


Απρίλιος 13, 2022. Ελλάδα.

 Κάιρο.

Δέκα άνθρωποι -τέσσερις Γάλλοι, ένας Βέλγος και πέντε Αιγύπτιοι- έχασαν τη ζωή τους σε σοβαρό δυστύχημα με λεωφορείο στη νότια Αίγυπτο το πρωί της Τετάρτης.

 Άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν όταν το πούλμαν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο κίνησης,  περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ασουάν και στη συνέχεια πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη στο Ασουάν, Εχάμπ Χανάφι,  οι 14 τραυματίες, οκτώ τουρίστες από τη Γαλλία και έξι από το Βέλγιο βρίσκονται σε «σταθερή κατάσταση». Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένα οστά, μώλωπες και άλλα ελαφρά τραύματα.

 Το πούλμαν κάηκε ολοσχερώς



Το πούλμαν που μετέφερε  τους τουρίστες κατευθυνόταν προς το περίφημο συγκρότημα ναών στο  Αμπού Σιμπέλ όταν το πρωί συγκρούστηκε με φορτηγό σε επαρχιακό δρόμο, τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.  Το πώς ακριβώς συνέβη το τρομερό δυστύχημα παραμένει άγνωστο.

Υπάρχουν πάντα σοβαρά ατυχήματα λεωφορείων στην Αίγυπτο - κυρίως λόγω των κακών οδικών συνθηκών, της αλόγιστης οδήγησης και επειδή συχνά αγνοούνται οι κανόνες κυκλοφορίας. Μόνο το 2020, υπήρξαν περίπου 7.000 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στη χώρα του Νείλου.

masrawy.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr