Οι 10 όροι της Τουρκίας στη Σουηδία και τη Φινλανδία για να άρει το βέτο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ


Ιούνιος 8, 2022. Ελλάδα.


Η εφημερίδα Yeni Şafak δημοσίευσε  τους όρους της τουρκικής κυβέρνησης για να άρει το βέτο στις δύο χώρες, Σουηδία και Φινλανδία στην ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αυτοί είναι:1. Υποστήριξη στην Τουρκία στον αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των PKK, DHKP/C, DAESH, FETO (Γκιουλενιστές) και των θυγατρικών τους.

2. Καθιέρωση στη Σουηδία και τη Φινλανδία «νομικών κανόνων» και «νομικής υποδομής» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

3. Οι χώρες θα πρέπει να σταματήσουν τις προσπάθειες των Κούρδων  να ανοίξουν γραφεία αντιπροσωπείας στις χώρες τους και να κλείσουν  όλα τα υπάρχοντα.

4. Να αποτρέψουν τις δραστηριότητες του FETO και να κλείσουν όλα τα μέσα ενημέρωσης  που συνδέονται με την οργάνωση.

5. Συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων οργανισμών και κλείσιμο ενώσεων που συνδέονται με την τρομοκρατία.

6. Να πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση προσώπων που συνδέονται με την τρομοκρατία.

7. Απαγόρευση της διεξαγωγής διαδηλώσεων για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK και το PKK και το DHKP-C.

8. Να μοιράζονται πληροφορίες με την Τουρκία.

9. Να προβούν σε κατάργηση των περιορισμών στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

10. Σε περίπτωση ένταξης τους στο ΝΑΤΟ, να δεσμευτούν και  να συμμορφωθούν με αυτές τις απαιτήσεις.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr