Η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν 18 συμφωνίες


Ιούλιος 16, 2022. Ελλάδα.

Ριαντ.

Το επίσημο κανάλι Al-Ekhbariya ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν 18 συμφωνίες και μνημόνια αμοιβαίας συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, των επικοινωνιών, του διαστήματος και της υγείας κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Βασίλειο.

Υπογράφηκαν ορισμένες συμφωνίες μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Η Βασιλική Επιτροπή για το Jubail και το Yanbu και μια σειρά από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, και μεταξύ μιας ομάδας κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών όπως η Boeing Aerospace, η Raytheon Defense Industries, η Medtronic, η Digital Diagnostics, η IKVIA στον τομέα της υγείας και μια σειρά από άλλες αμερικανικές εταιρείες με εξειδίκευση στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της μεταποίησης και της κλωστοϋφαντουργίας.



Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν στη σημασία της αποτροπής του Ιράν από την «απόκτηση πυρηνικού όπλου» κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ριάντ.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την ισχυρή και διαρκή δέσμευση της χώρας του να υποστηρίξει την ασφάλεια του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, να υπερασπιστεί τα εδάφη του και να διευκολύνει την ικανότητα του βασιλείου να αποκτήσει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για να υπερασπιστεί τον λαό και τα εδάφη του από εξωτερικές απειλές.

#SaudiArabia and the #US sign 18 agreements and memoranda of cooperation in the fields of space, investment, energy, communications, and health. #SaudiUSSummit #EKHNews_EN
Εικόνα
Εικόνα

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr