Στρατιωτικές, επενδυτικές και τεχνολογικές συμφωνίες μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας


«Στρατιωτικές, επενδυτικές και τεχνολογικές συμφωνίες μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας»- Al Arabiya

Ιούλιος 26, 2022. Ελλάδα.

 

Η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα υπέγραψαν μνημόνια στρατιωτικής, οικονομικής και ασφάλειας συνεργασίας, παρουσία του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη, όπως δημοσιεύει η Al Arabiya.

Τα μνημόνια κάλυψαν επίσης τον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου ενισχύει τις σχέσεις των δύο χωρών

 

Διμερής συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είχε σήμερα ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Σαουδάραβα διάδοχο, τη στιγμή που έφτασε στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα, Αθήνα, και έκανε επίσημη τελετή υποδοχής και είπε ότι η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και θα συζητήσουμε ανάπτυξη συνεργασίας και εταιρικής σχέσης με το Ριάντ.

Ο Σαουδάραβας διάδοχος έφτασε στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη και πριν επισκεφθεί τη Γαλλία. Κατά την άφιξή του στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, έγινε δεκτός από τον Έλληνα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πικραμένο.

Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο χώρες ίδρυσαν, μέσω της Μικτής Επιτροπής Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο το έτος 2021, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διακεκριμένων διμερών σχέσεων και του «Οράματος του Βασιλείου 2030», για αύξηση του όγκου του εμπορίου και των επενδύσεων στις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας κατά την τελευταία εξαετία (2016-2021) ανήλθε σε 34 δισεκατομμύρια ριάλ (9 δισεκατομμύρια δολάρια) και ο όγκος των σαουδαραβικών εξαγωγών μη πετρελαίου προς την Ελλάδα κατά το περασμένο έτος (2021) υπερέβη το φράγμα 660 εκατομμυρίων ριάλ (176 εκατομμύρια δολάρια).

alarabiya.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr