Η Αίγυπτος δημιουργεί νέο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ελ Αλαμέιν

 


Ιούλιος 21, 2022. Ελλάδα.

Δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι η Αίγυπτος κατασκευάζει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ελ Αλαμέιν. Η τοποθεσία βρίσκεται περίπου 135 χλμ δυτικά της Αλεξάνδρειας και περίπου 17 χλμ νότια του πυρηνικού συγκροτήματος που βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Στην περιοχή, το 2006 υπήρχε ένα μικρό πολιτικό αεροδρόμιο  το οποίο κατασκευάστηκε στην τοποθεσία που χρησίμευε ως κοιτάσματα πετρελαίου που λειτουργούσε στην περιοχή. 

Από την ίδρυση του θερέτρου Ελ Αλαμέιν το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται επίσης από τους κατοίκους της πόλης. 

Τον Αύγουστο του 2021 ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετατροπή του  πολιτικού μικρού αεροδρομίου σε ένα «τυποποιημένο» στρατιωτικό αεροδρόμιο. 

Ο διάδρομος επεκτάθηκε και δίπλα του στρώθηκε διαδρομή μεταφοράς. Επιπλέον, στο σημείο κατασκευάστηκαν 6 στέγαστρα (πιθανώς διπλές) για μαχητικά αεροσκάφη. Οι κατασκευαστικές εργασίες φαίνεται να πλησιάζουν στην ολοκλήρωση. Υπολογίζεται ότι η Αίγυπτος θα διαθέτει με αυτό 45 στρατιωτικά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, το στρατιωτικό αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε αυτήν την τοποθεσία για να εξασφαλίσει την πυρηνική πανεπιστημιούπολη που βρίσκεται στο a-Diba. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην Kirya για την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής χωρητικότητας 4.800 Mv. 

Το αεροδρόμιο μειώνει το «χάσμα» των 240 χιλιομέτρων μεταξύ των αεροδρομίων Burj Al Arab και Marsa Matruh.

 Σε αυτό το κενό στα βόρεια σύνορα της Αιγύπτου στη Μεσόγειο, δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής στρατιωτικά αεροδρόμια, γράφει ο ισραηλινός ιστότοπος πληροφοριών ‘Nziv’.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr