Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Τουρκική στρατιωτική βάση στο Ντοχούκ του Ιράκ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους


Ιούλιος 28, 2022. Ελλάδα.

«Την Πέμπτη σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες σε τουρκική στρατιωτική βάση στην ιρακινή επαρχία Ντοχούκ».

 

Αυτό μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων της Τεχεράνης Mehr News Agency που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι στην τουρκική βάση στο Μπαμερνί της επαρχίας Ντοχούκ στο Κουρδιστάν έγινε πυραυλική επίθεση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στον πρόσφατο βομβαρδισμό πυροβολικού από την Άγκυρα σε μια περιοχή παραθερισμού στην επαρχία Ντοχούν, που προκάλεσε πολλά θύματα.

Επίσης την περασμένη Κυριακή, τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επτά εκρήξεις ακούστηκαν στο έδαφος της τουρκικής στρατιωτικής βάσης, που βρίσκεται στα κοινά σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική βάση δέχτηκε επίθεση από πολλά drones.

Χθες, η ιρακινή ομάδα «Saraya Ababeel» δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει drone να επιτίθενται σε δύο τουρκικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ.

Η Άγκυρα έχει επικριθεί ευρέως τόσο από τις ιρακινές και τις κουρδικές αρχές στη Βαγδάτη και το Ερμπίλ, καθώς και από τη διεθνή κοινότητα, για παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας με το πρόσχημα της καταπολέμησης του PKK, γράφει το Salam News με έδρα το Μπακού.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr