Ρωσία: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν στρατολόγηση Ρώσων πιλότων μαχητικών αεροσκαφών


Ιούλιος 25, 2022. Ελλάδα.

Απετράπη από την FSB,  μυστική επιχείρηση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία εποπτεύονταν από τις ειδικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, για αεροπειρατεία πολεμικών αεροσκαφών των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό ανακοινώθηκε στις 25 Ιουλίου από το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας-  FSB.

Σύμφωνα με την Regnum:

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας αποκάλυψε και διέκοψε την επιχείρηση της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας αεροπειρατεία πολεμικών αεροσκαφών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, υπό την επίβλεψη των ειδικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ», αναφέρεται στο μήνυμα.


Όπως σημειώνεται, αξιωματικοί των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, ενεργώντας για λογαριασμό του καθεστώτος του Κιέβου, προσπάθησαν να στρατολογήσουν Ρώσους πιλότους για χρήματα και υπηκοότητα μιας από τις χώρες της ΕΕ.

«Προσπάθησαν να τους πείσουν να πετάξουν και να προσγειώσουν μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμια που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», αναφέρει η FSB.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η αποκάλυψη τέτοιων σχεδίων από την FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση χτυπημάτων σε μια σειρά στρατιωτικών εγκαταστάσεων των μαχητών του Κιέβου. 

Παράλληλα, τονίζεται ότι ταυτοποιήθηκαν και οι υπάλληλοι των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και οι συνεργοί τους που εμπλέκονται στην επιχείρηση.

regnum.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr