Νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

φωτό αρχείο


Ιούλιος 16, 2022. Ελλάδα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προξένησε πλήγματα σε τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, ισχυριζόμενος ότι η επιθετικότητά του ήταν «σε απάντηση στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων από αυτήν την περιοχή», σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Το βράδυ της Παρασκευής, σειρήνες ήχησαν στην Ασκελόν και σε άλλες πόλεις στο νότιο Ισραήλ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για να προειδοποιήσουν για εκτόξευση ρουκετών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του ότι «η αντιπυραυλική ασπίδα (Iron Dome) αναχαίτισε έναν από τους πυραύλους», εξηγώντας ότι τρεις από αυτούς έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους.

Χαμάς: Η κατοχή δεν θα σπάσει τη βούληση του λαού μας


Από την πλευρά του, ο Χαζέμ Κασέμ, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς), δήλωσε το Σάββατο ότι «οι βομβαρδισμοί του εχθρού στη Λωρίδα της Γάζας και η τρομοκρατία των αμάχων εντάσσονται στο πλαίσιο των εγκλημάτων της και της ασταμάτητης τρομοκρατικής συμπεριφοράς της εναντίον του λαού μας». 

Ο Κασέμ πρόσθεσε, σε δήλωση Τύπου, ότι η κατοχή «δεν θα μπορέσει, με όλα τα εργαλεία της τρομοκρατίας και την αμερικανική υποστήριξη σε αυτήν, να σπάσει τη βούληση του λαού μας». 

Και συνέχισε, «Θα συνεχίσουμε τη νόμιμη αντίσταση και τον αγώνα μας μέχρι να εκδιωχθεί ο κατακτητής από όλη την παλαιστινιακή γη μας».

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr