«Μετά τη σύνοδο κορυφής στο Ιράν, δυνάμεις του Άσαντ έσπευσαν στη συνοριακή περιοχή», λένε οι Τούρκοι


Ιούλιος 21, 2022. Ελλάδα.

 

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ιράν, με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ρωσίας, το καθεστώς που συνδέεται με τον Άσαντ στις κατεχόμενες από το PKK-YPG περιοχές Μανμπίτς Τελ Ριφάτ, Κομπάνι και Άιν Ίσα Manbij, όπου ο τουρκικός στρατός έχει σχέδιο  στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν να αναπτυχθούν ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, γράφει η τουρκική Sozcu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από κάλεσμα των Κούρδων της βόρειας Συρίας, αυτοκινητοπομπές  του Στρατού της Συρίας, έφθασαν στις πόλεις Άιν Ίσα, στην περιοχή Τελ Αμπιάντ της Ράκα και στο Τιλ Τεμίρ, όπου είναι κυρίως αραβικός πληθυσμός στην επαρχία Χασάκα.

Ο Φερχάντ Αμπντί Σαχίν  , με το κωδικό όνομα «Mazlum Kobani», ένας από τους ηγέτες των λεγόμενων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την ανώτερη διοίκηση του Πενταγώνου, δήλωσε επίσης ότι επέτρεψαν στους στρατιώτες του συριακού καθεστώτος να λάβουν θέσεις στο  Μανμπίτς και στα σύνορα με το Τελ Ριφάτ και ότι η ανάπτυξη των καθεστωτικών δυνάμεων έγινε με την έγκριση της Ρωσίας .

Στρατιωτικές πηγές σημείωσαν ότι η τρομοκρατική οργάνωση, που ήταν αβοήθητη απέναντι στην πιθανή επιχείρηση του τουρκικού στρατού, προσπάθησε να αποτρέψει την επιχείρηση με αυτόν τον τρόπο.

Έγινε μετακίνηση τουρκικών δυνάμεων προς τα συριακά σύνορα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι μονάδες που συνδέονται με τη Διοίκηση του 7ου Σώματος στο Ντιγιαρμπακίρ, με το σώμα της 2ης Διοίκησης Στρατού στη Μαλάτια, που είναι υπεύθυνες για την προστασία της Τουρκίας από απειλές από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, ενίσχυσαν τα σύνορα που βρίσκονται απέναντι από την Μανμπίτς και την Τελ Ριφάτ.

sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr