Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

«Μεγάλη ντροπή» για τους Σκοπιανούς, η ευρωπαϊκή επιτροπή τους αποκάλεσε ‘βορειομακεδόνες’


Ιούλιος 14, 2022. Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγραψε « ο Βόρειομακεδόνας Πρόεδρος» και «Βορειομακεδονικό Κοινοβούλιο» και απέσυρε αμέσως το tweet για την ανακοίνωση της αυριανής επίσκεψης της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Σκόπια.

«Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται αύριο στα Σκόπια για να συναντηθεί με τον Βορειομακεδόνα Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι και τον πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι. Η πρόεδρος θα μιλήσει στο Βορειομακεδονική Κοινοβούλιο στη σύνοδο της ολομέλειας στη 13:00», έγραφε το πρώτο tweet.


 

Αντίδραση από τα Σκόπια

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρει ότι αντέδρασε μόλις παρατήρησε ότι χρησιμοποιήθηκε  το ακατάλληλο επίθετο «βορειομακεδόνας».

Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέσυρε το tweet  και δημοσίευσε το νέο:

Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται αύριο στα Σκόπια για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας και Πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι. Η πρόεδρος θα μιλήσει στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας σε ολομέλεια στη 1:00 μ.μ.


Είναι προσβλητικό για τους Σκοπιανούς να αποκαλούνται ‘βορειομακεδόνες’, αφού οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται απλά ως ‘μακεδόνες’...

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr