Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Cumhuriyet: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απάντηση στην επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ


Ιούλιος 5, 2022. Ελλάδα.

Η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ εξέφρασε την άποψη ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μια απάντηση στην επιθετική πρόθεση του ΝΑΤΟ να επεκταθεί.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει ως στόχο να απωθήσουν τη Ρωσία από το δυτικό τμήμα του Αρκτικού Ωκεανού, τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα και να περιορίσουν την Κίνα στην περιοχή της Ασίας. Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη στρατηγική», γράφει η πηγή.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως στρατιωτικός μηχανισμός κυριαρχίας των ΗΠΑ στις χώρες της Ευρώπης.

«Οι ΗΠΑ στοχεύουν την Κίνα και τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια για να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεσία τους και την προώθηση των σχεδίων με τη σειρά με την οποία έγραψαν τους κανόνες. Τώρα αποφάσισαν να αυξήσουν την επιθετικότητά τους επειδή ο χρόνος ήταν εναντίον τους. Η επέμβαση του Πούτιν στην Ουκρανία σε αυτήν την εικόνα δεν είναι τίποτα εκτός από μια προσπάθεια απόκρουσης της αμερικανικής επιθετικότητας», σημειώνει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2021, η Ρωσία δημοσίευσε σχέδια συνθηκών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμφωνίες με τη Συμμαχία για τις Εγγυήσεις Ασφάλειας. 

Μεταξύ των αιτημάτων είναι νομικές εγγυήσεις άρνησης από περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, από την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ έως την ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

pravda.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr