«Στόχος για αρχάριους» τα τουρκικά drones Bayraktar, λένε οι Ρώσοι


Ιούλιος 26, 2022. Ελλάδα.

 

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar είναι από καιρό στόχοι για αρχάριους και δεν έχουν καμία δυσκολία για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε την Τρίτη 26 Ιουλίου αξιωματικός της αντιαεροπορικής ομάδας «O» (Otvazhnyye - Γενναίος).

«Στην αρχή της επιχείρησης, πολλά Bayraktar καταρρίφθηκαν από τα συστήματά μας και όλα ήταν επιτυχημένα. Εκατό τοις εκατό χτύπημα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πλέον δύσκολο για εμάς να πολεμήσουμε τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και χαριτολογώντας το αποκαλούμε αυτό ως  «επίπεδο αρχαρίου» για έναν χειριστή», είπε στο RIA Novosti .

Στις 18 Ιουλίου, η τουρκική εταιρεία «Bayraktar» διαβεβαίωσε ότι δεν θα πουλήσει ποτέ drones στη Ρωσία. Ο  Χαλιούκ Μπαϊρακτάρ, Γενικός Διευθυντής της Baykar Makina, τόνισε ότι η Τουρκία και η Ουκρανία έχουν στρατηγικό επίπεδο σχέσεων και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία.

Στις 28 Ιουνίου, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρεζνίκοφ είπε ότι το τουρκικό εργοστάσιο Baykar Makina θα επικεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητάς του στο εγγύς μέλλον στην παραγωγή drones επιθετικά Bayraktar για τις ανάγκες των Ουκρανών εθνικιστών.

Την ίδια μέρα, η τουρκική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Baykar Makina ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δωρίσει τρία UAV Bayraktar TB2 στους ριζοσπάστες.

Η Ουκρανία εισήγαγε τουρκικά επιθετικά drones TB2 Bayraktar το 2018-2020. Από τα τέλη του 2021, βάσει συμφωνίας με την Τουρκία, η Ουκρανία συγκεντρώνει drones στο έδαφός της. Το Bayraktar TB2 έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Καραμπάχ του 2020 μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Izvestia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr