«Κίνηση που απειλεί την Τουρκία από τις ΗΠΑ- Έστειλε F-35 και F-15 στην Κρήτη»

Άσκηση απόβασης από τον τουρκικό στόλο


Ιούλιος 11, 2022. Ελλάδα.

 

 Η Ελλάδα και οι υποστηρικτές της, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν εγκατέλειψαν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, έστειλαν πολεμικά αεροσκάφη F-35 και F-15 στο νησί της Κρήτης, που βρίσκεται (…) κοντά στην Τουρκία.

1.       Με το επιχείρημα ότι η πολιτική της για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου είναι σωστή, η Ελλάδα και ο υποστηρικτής της, οι ΗΠΑ, έχουν κάνει μια επικίνδυνη κίνηση στις κοντινές περιοχές της Τουρκίας.

2.     


  Η Ελλάδα που αύξησε την ένταση με τις κινήσεις της στο Αιγαίο αφού ανησύχησε με τον εκφοβισμό της Τουρκίας από την άσκηση Efes 2022 και άρχισε να σκάβει χαρακώματα στον ποταμό Έβρο. Η Ελλάδα, η οποία έκανε επίσης ενισχύσεις υλικού για τα F-16 της, προέβη σε (στρατιωτική) υποστήριξη της Κρήτης.

 3.      


Στην αεροπορική βάση στο ελληνικό νησί της Κρήτης μεταφέρθηκαν τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-35A Lightning II και F-15E Strike Eagle.

 4.


Αεροσκάφη που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση RAF Lakenheath στην Αγγλία θα συμμετάσχουν στην ευρεία  Άσκηση Ποσειδών που διοργανώνει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

5.       Η άσκηση στοχεύει στην αύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητας μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών αεροποριών.

6.      


Ενεργό ρόλο στην άσκηση διαδραματίζουν και οι συστοιχίες των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-300 (HSFS) στο νησί της Κρήτης.

Για ακόμη μια φορά παραπονέθηκε για την Τουρκία

Τον Μάιο, η Ουάσιγκτον ζήτησε έγκριση από τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας για να επιτραπεί η ανάπτυξη αεροσκαφών F-35 και F-15 στη βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης στα μέσα Ιουλίου.

7.      


Τους ίδιους μήνες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και παραπονέθηκε για την πρόοδο του τουρκικού στρατού στα F-16, καταλήγει το τούρκικο δημοσίευμα.

TgrtHaber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr