Κόμμα «GROM» των Σκοπίων: Βέτο στο ΝΑΤΟ για Φινλανδία και Σουηδία λόγω του βουλγαρικού βέτο στην ΕΕ...


Ιούλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Το κόμμα της «Πολιτικής Επιλογής για τη ‘Μακεδονία’»-GROM, προτείνει η Βόρεια Μακεδονία να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθιστώντας σαφές ότι ο λόγος για ένα τέτοιο βήμα είναι ο βουλγαρικός αποκλεισμός της πορείας μας προς την ΕΕ, γράφει η A1on των Σκοπίων.

«Εμείς οι (Σλαβο)μακεδόνες απειλούμαστε όσο ποτέ άλλοτε και για αυτό πρέπει να καταφύγουμε στο βέτο σε μια προσπάθεια να σώσουμε το έθνος», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Στέβτσο Γιακιμόφσκι.

Ως εκ τούτου, σχολιάζουν ότι δεν αποδέχονται το σκεπτικό ότι είμαστε μια μικρή χώρα, ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έπεισε τον λαό ότι με την ένταξη σε μια στρατιωτική συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ θα είμαστε πιο ασφαλείς.

Το GROM προσθέτει ότι δεν εκπλήσσονται από τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι η γαλλική πρόταση είναι καλή, αλλά εκπλήσσονται που μέρος της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το VMRO-DPMNE και τον Μίτσκοσκι δέχθηκε να βοηθήσει στην καταστροφή της μακεδονικής ταυτότητας, πολιτισμού και ιστορίας.

«Δυστυχώς, αυτή η φάρσα, που θα χρησιμοποιηθεί για την υπογραφή και την επιβεβαίωση του υποτιθέμενου δεύτερου βουλγαρικού κράτους, παίζουν και ηθοποιοί που μέχρι χθες ορκίζονταν ότι δεν θα ενδώσουν».

Είναι προφανές ότι μετά το υποτιθέμενο διπλωματικό άσμα πήγαν για ύπνο και συμφώνησαν να βοηθήσουν στη μετατροπή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από κράτος σε έδαφος χωρίς λαό. Τώρα γίνεται σαφές γιατί το VMRO-DPMNE έκανε συγκέντρωση και έφερε λεωφορεία πριν από δέκα ημέρες, και αυτό για να κατευνάσει την οργή του κόσμου και τώρα να ενεργήσει ως ‘ανήσυχοι πατριώτες’», αναφέρει το GROM.

a1on.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr