Σερβία: Ο Βούτσιτς υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Αιγύπτου- Έξι Mig-29 συνόδευσαν το προεδρικό αεροσκάφος


Ιούλιος 19, 2022.  Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» στο Βελιγράδι.

 

Ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα

 

Το αεροσκάφος του προέδρου της Αιγύπτου υποδέχθηκαν στον σερβικό εναέριο χώρο έξι πολεμικά αεροσκάφη της σερβικής πολεμικής αεροπορίας, Mig-29,  τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες δεξιά και αριστερά του αιγυπτιακού αεροσκάφους.

«Η φιλία μεταξύ Σερβίας και Αιγύπτου είναι μια παραδοσιακή φιλία», είπε ο Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

«Πιστεύω ότι με την επίσκεψή σας θα δώσουμε ιδιαίτερη σφραγίδα στη συνεργασία μας», πρόσθεσε ο  Σέρβος πρόεδρος.

 Η επίσημη επίσκεψη στη Σερβία αρχίζει από σήμερα έως τις 21 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει η εθιμοτυπική υποδοχή του Αιγύπτιου προέδρου το πρωί της Τετάρτης μπροστά από το παλάτι «Σερβία», μετά την οποία προγραμματίζεται συνάντηση του προέδρου Βούτσιτς με τον πρόεδρο Σίσι.

Έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ολομέλειας των αντιπροσωπειών της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης στον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και η τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από αυτή την τελετή, έχουν προγραμματιστεί δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης του Προέδρου Βούτσιτς και του Αλ Σίσι,  μετά τις οποίες θα ακολουθήσει το Σερβο-αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

b92

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr