Σκόπια: Ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο η γαλλική πρόταση- Αποχώρησε το VMRO-DPMNE


Ιούλιος 16, 2022. Ελλάδα.

Με 68 ψήφους υπέρ και καμία κατά - μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την αίθουσα της συνέλευσης, η «γαλλική πρόταση» πέρασε από τη Βουλή με χειροκροτήματα και πόρισμα στην κυβέρνηση για το τι θα κάνει στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ένωση.

Το VMRO-DPMNE κατηγόρησε την κυβέρνηση για προδοσία δηλώνοντας δεν θα υποστηρίξει τις συνταγματικές τροποποιήσεις "που γίνονται υπό βουλγαρική υπαγόρευση" και οι βουλευτές του υπέγραψαν συμβολαιογραφικές δηλώσεις  δίνοντας όρκο σε αυτό, όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η τρίτη μέρα  της διαδικασίας συζήτησης στο κοινοβούλιο για τη γαλλική πρόταση κύλησε πολύ πιο ήρεμα και ολοκληρώθηκε πιο γρήγορα, αν και υπήρξαν προσβολές και αντιδικίες.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε όσους θα ψηφίσουν «ναι», αν και είναι ‘Μακεδόνες’, είναι προδότες και καθάρματα.

 Τη γαλλική πρόταση ψήφισαν 68 από τους 69 παρευρισκόμενους στο κοινοβούλιο. Από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο  Πάβλε Τραγιάνοφ αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία και η Μάγια Μορατσάνιν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν παραβρέθηκε.

Οι αντιπολιτευόμενοι πήγαν στα κεντρικά γραφεία, όπου ο αρχηγός του κόμματος Μίτσκοσκι είπε ότι αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της προδοσίας της Βουλγαρίας και της αφομοίωσης από τους Βουλγάρους.

Την ψήφιση της γαλλικής πρότασης χαιρέτισαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και η υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάσκα.

Finally the path is clear!Congratulations to🇲🇰 for adopting🇫🇷 proposal thus unblocking our #EU perspective.🇦🇱looks fwd to starting negotiations & first #IGC with the same commitment to the 🇪🇺 integration it has shown always. 3 years have been lost! Time to make up for lost time!

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr