Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για εξοπλισμό της Ρωσίας με εκατοντάδες drones


Ιούλιος 16, 2022. Ελλάδα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν ένα αεροδρόμιο στο κεντρικό Ιράν τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες των drones που θέλουν να αποκτήσουν για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία, δημοσιεύει η σερβική ραδιοτηλεόραση.

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν παρουσίασε drones σε Ρώσους αξιωματούχους στο αεροδρόμιο Kashan στις 8 Ιουνίου και στις 15 Ιουλίου - ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ανέφερε σε δήλωση ότι η κυβέρνηση έχει «πληροφορίες ότι η ιρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στη Ρωσία αρκετές εκατοντάδες drones».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι η Δύση θέλει να νικήσει τη Ρωσία στο «πεδίο μάχης» στην Ουκρανία και είπε χαρακτηριστικά «ας προσπαθήσουν», υποδεικνύοντας επίσης ότι η Μόσχα «δεν έχει ξεκινήσει ακόμη σοβαρά πράγματα».

RTS

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr