Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: 35 υπουργοί Άμυνας θα λάβουν μέρος στη 10η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα


Αύγουστος 10, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 35 υπουργοί Άμυνας από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στη 10η επετειακή Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

 Έτσι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους πολλοί επικεφαλής των τμημάτων άμυνας.

 Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Φόμιν σε ενημέρωση για ξένους στρατιωτικούς ακόλουθους. 

Όπως διευκρίνισε ο Φόμιν, το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου, για πρώτη φορά παράλληλα με το φόρουμ «Στρατός» και τους  Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι φέτος έχουν σταλεί προσκλήσεις για το συνέδριο σε εκπροσώπους 109 χωρών. Συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών τμημάτων άμυνας 89 κρατών, καθώς και επικεφαλής οκτώ διεθνών οργανισμών.

Οι προσκεκλημένοι περιλαμβάνουν 220 ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Ο Φόμιν τόνισε ότι θα εκπροσωπηθούν εμπειρογνώμονες από όλες τις περιοχές του κόσμου ανεξαιρέτως. 

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, πάνω από 700 αντιπρόσωποι από περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη», δήλωσε ο Αλεξάντερ Φόμιν. 

Διευκρίνισε ότι από τους 35 υπουργούς Άμυνας που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, οι 25 θα παρευρεθούν στο συνέδριο αυτοπροσώπως και οι 10 μέσω βίντεο.

 Επιπλέον, οκτώ αρχηγοί γενικών επιτελείων και αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας, καθώς και έξι διεθνείς οργανισμοί, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη.

Ο Φόμιν διευκρίνισε ότι στη διάσκεψη θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Αφρική, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική και Ευρώπη. 

tvzvezda.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr