Αίγυπτος: 41 πιστοί έχασαν τη ζωή τους σε καιγόμενη εκκλησία

Μεταξύ των θυμάτων και ο ιερέας του ναού "Ο Κόσμος του Χριστού"


Αύγουστος 14, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Σήμερα, Κυριακή, το Κοπτικό Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα Αμπντέλ Μασίχ Μπαχίτ, ιερέα της εκκλησίας «Αμπού Σεΐφ» στην Γκίζα. Κάηκε όταν ξέσπασε φωτιά στο ναό την Κυριακή.

Το πρωί της Κυριακής ξέσπασε φωτιά στην εκκλησία του Αμπού Σεΐφ, η οποία οδήγησε στο θάνατο 41 ανθρώπων και στον τραυματισμό άλλων 14, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η Αιγυπτιακή Εκκλησία.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε μονάδα κλιματισμού στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της εκκλησίας, ως αποτέλεσμα ηλεκτρικής βλάβης.

Κυρίως γυναικόπαιδα έχασαν τη ζωή τους
στην καιγόμενη εκκλησία

Και συνέχισε, « Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο  και οι  τραυματίες και οι νεκροί απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία».

Μετά το περιστατικό, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Ελ- Σίσι , έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός  Μουσταφά Μαντβουλί παρακολουθεί τις προσπάθειες διαφόρων μερών στο πλαίσιο της παροχής όλων των πτυχών της υγειονομικής περίθαλψης στους τραυματίες στο ατύχημα και της παροχής μέσων φροντίδας και υποστήριξης.

Ο Μαντβουλί επιβεβαίωσε, σε δήλωσή του, την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξη της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.



El Balad News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr