Συριακά ΜΜΕ: Η Τουρκία αυξάνει τις προετοιμασίες για εισβολή


Αύγουστος 17, 2022. Ελλάδα.

 

Ενώ είναι πιθανή εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και αυξάνεται η στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή, ένα αξιοσημείωτο δημοσίευμα προήλθε από τα συριακά μέσα ενημέρωσης, γράφει η τουρκική Sozcu.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει εντείνει τις προετοιμασίες για την επιχείρηση και ότι οι άνθρωποι στην περιοχή παροτρύνθηκαν να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τοπικές πηγές δήλωσαν στο SANA ότι Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία κάλεσαν τους ανθρώπους κοντά στην Τζαραμπλούς στην επαρχία Χαλέπι μέσω μεγαφώνων των τζαμιών να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να προετοιμαστούν για την εισβολή του τουρκικού στρατού.

Πηγές υποστήριξαν ότι μεγάλος αριθμός τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθεάθη σε περιοχές κοντά στα σύνορα, με τις τουρκικές δυνάμεις να αναπτύσσονται γρήγορα στις παραμεθόριες περιοχές Χασάκα, Ράκκα και Χαλέπι.

Το σχέδιο της Τουρκίας να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική εισβολή εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και πολύ καιρό.

«Εκκαθαρίζοντας τις τελευταίες περιοχές στη Συρία όπου φωλιάζει η τρομοκρατική οργάνωση, σύντομα θα ενώσουμε τους κύκλους της ζώνης ασφαλείας», δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα.

Η Συρία, η οποία αντιτίθεται στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, αύξησε επίσης πρόσφατα τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα.

Τέλος, ο Σύρος υπουργός Άμυνας Αλί Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε: «Τονίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσουν την παρουσία τους σε ορισμένα μέρη της Συρίας.

 Εάν αποσυρθούν, η κυβέρνηση μπορεί να αναπτύξει τον έλεγχο σε αυτήν την περιοχή και να επενδύσει στους δικούς μας εθνικούς πόρους, οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο λεηλασίας», όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr