Σύνορα Τουρκίας – Συρίας: Επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες εναντίον συνοριακού σταθμού


Αύγουστος 17, 2022. Ελλάδα.

«Επίθεση με ρουκέτα πραγματοποίησε η προδοτική τρομοκρατική οργάνωση στον Συνοριακό Σταθμό  Τσιτσέκαλαν  στην περιοχή Μπιρετζίκ της Σανλιούρφα. Από την επίθεση ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι  5 στρατιώτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα και ασθενοφόρα.

Μετά από αυτό ο τουρκικός στρατός έβαλε τους τρομοκρατικούς στόχους με το πυροβολικό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ρωσικά δημοσιεύματα, όπως το Avia.pro, σημειώνει ότι «μια τέτοια επίθεση μπορεί να σχετίζεται με τις προθέσεις της Τουρκίας να πραγματοποιήσει μια πρόκληση προκειμένου να ξεκινήσει «νόμιμα» τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία».

Ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα, Σαλίχ Αϊχάν, όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Sozcu προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα, γύρω στις 09:25, πραγματοποιήθηκε επίθεση στο συνοριακό μας σταθμό Τσιτσέκαλαν  από τρομοκρατικές οργανώσεις από τα σύνορα. Θα ήθελα να πω συγκεκριμένα ότι απαντήθηκε το ίδιο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, ένας από τους στρατιώτες μας μαρτύρησε. Άλλοι τέσσερις στρατιώτες μας είναι τραυματίες. Η πρώτη περιποίηση στους τραυματίες στρατιώτες μας έγινε στη συνοικία Μπιρετζίκ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εκπαίδευσης και έρευνας με ελικόπτερα. Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων στρατιωτών μας παρακολουθείται και η υγεία τους είναι καλή αυτή τη στιγμή».

 

Επίθεση με όλμους στην Καρκαμίς

 

Επίθεση με όλμους πραγματοποίησαν και στη συνοικία Καρκαμίς του Γκαζίαντεπ τρομοκράτες από την περιοχή Άιν αλ Αράμπ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Ενώ 6 βλήματα όλμων έπεσαν στην άδεια γη, υπήρχε ανησυχία στην περιοχή. Μετά την επίθεση έγιναν προειδοποιητικές ανακοινώσεις προς το κοινό από μεγάφωνα.

Οι τρομοκράτες στην περιοχή της επίθεσης δέχθηκαν πυρά από τα συνοριακά στρατεύματα με πυρά πυροβολικού.

Ο κυβερνήτης της Γκαζιαντέπ, Νταβούτ Γκιουλ, ο οποίος έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι η επίθεση ανταποκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο και είπε: «Βολίδες εκτοξεύτηκαν στην περιοχή μας Καρκαμίς από την τρομοκρατική οργάνωση PYD/YPG. Δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Η επίθεση ανταποκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο», σημειώνει η sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr