Οι Κούρδοι της Συρίας έδειξαν ενδιαφέρον για αγορά από τους Ουκρανούς, αντιαρματικούς πυραύλους των δυτικών χωρών


Αύγουστος 10, 2022. Ελλάδα.

 

Οι Κούρδοι της Συρίας ενδιαφέρονται για τη μαύρη αγορά που δημιουργείται από την αποστολή όπλων από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία, ανέφεραν οι «Economic Times».

Μάλιστα,  δημοσίευσαν εκτενές ρεπορτάζ για την εξαγωγή μεγάλου αριθμού ελαφρών και βαρέων όπλων στην Ουκρανία, τα οποία έχουν δοθεί από δυτικές χώρες στην ουκρανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Διεθνής Αστυνομία ή η Ιντερπόλ, έχουν εκφράσει ανησυχία ότι τα όπλα θα μπορούσαν να εισέλθουν στη μαύρη αγορά και να πέσουν στα χέρια ένοπλων ομάδων.

Economic Times

Οι Economic Times επισημαίνουν το μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά όπλων από τους Κούρδους της Συρίας ενόψει των τουρκικών επιθέσεων καθώς η μαύρη αγορά λαθρεμπορίου όπλων στην Ουκρανία είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους Κούρδους.

Επισημαίνεται επίσης η αύξηση των αντιαρματικών πυραύλων που παρέχονται στην Ουκρανία από τη Δύση και σημειώνεται χαρακτηριστικά: Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα ώστε να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές δυνάμεις, σημειώνει κουρδική Hawlati με έδρα την Σουλεϊμανίγια, στο ιρακινό Κουρδιστάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr