Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πότε μπορεί να γίνει χρήση των πυρηνικών όπλων


Αύγουστος 18, 2022. Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ιβάν Νετσάεφ διευκρίνισε τους λόγους για την προϋπόθεση χρησιμοποίησης από τη χώρα των πυρηνικών όπλων, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

Ο διπλωμάτης σημείωσε, σύμφωνα με τη Lenta.ru,  ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν «αποκλειστικά ως απάντηση στην επιθετικότητα με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ή όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

 Επισήμανε ότι μια τέτοια διευκρίνιση υπάρχει στο στρατιωτικό δόγμα της χώρας.


Ο Νετσάεφ κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι εξαπολύουν «επιθετική αντιρωσική ρητορική με έμφαση στη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων», αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι «έχουν επίγνωση» για το τι θα μπορούσε να αποδειχθεί.

ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στο Φόρουμ «Στρατός 2022»,  δήλωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και χημικά όπλα στην Ουκρανία είναι ψέματα. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr