«Ισραηλινή» πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο Χαλεπίου πριν την προσγείωση αεροσκάφους του Ιράν


Αύγουστος 31, 2022. Ελλάδα.

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA), επικαλούμενο «στρατιωτική πηγή», ανέφερε ότι περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου χτυπήθηκε από «ισραηλινό πύραυλο», ο οποίος προκάλεσε «υλικές ζημιές στο αεροδρόμιο».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι «τέσσερις ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν έναν διάδρομο προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου και αποθήκες κοντά του, γεγονός που οδήγησε στο ξέσπασμα πυρκαγιάς και εκρήξεων, οι οποίες είναι πιθανό να προέρχονται από ιρανικό φορτίο πυραύλων».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, το χτύπημα σημειώθηκε λίγο πριν από την προσγείωση ιρανικού αεροσκάφους που υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, σύμφωνα με στοιχεία από τις υπηρεσίες παρακολούθησης πτήσεων.

Η υπηρεσία, η οποία συνδέεται με το συριακό καθεστώς, είχε επίσης κατηγορήσει το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από μια επίθεση που είχε στόχο, στις 26 Αυγούστου, τοποθεσίες κοντά στις πόλεις Χάμα και Ταρτούς στα δυτικά της χώρας, τραυματίζοντας δύο πολίτες.

Στις 14 Αυγούστου, το πρακτορείο είπε ότι «ισραηλινοί πύραυλοι» στόχευαν τοποθεσίες στην επαρχία της Δαμασκού και της νότιας επαρχίας Ταρτούς και το Συριακό Παρατηρητήριο δήλωσε ότι ιρανικές πολιτοφυλακές ήταν παρούσες στις στοχευμένες τοποθεσίες.

Τον περασμένο Ιούνιο, υπήρξαν αναφορές ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού, που βρίσκεται νότια της συριακής πρωτεύουσας, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και καθιστώντας τους αεροδιάδρομους εκτός λειτουργίας.

Τότε, το παρατηρητήριο ανέφερε ότι «ισραηλινοί πύραυλοι» στόχευαν αποθήκες που ανήκαν στη Χεζμπολάχ και τις ιρανικές δυνάμεις κοντά στο αεροδρόμιο, πάνω από τον μοναδικό λειτουργικό διάδρομο που έχει απομείνει εκεί.

syriahr.com , Alhurra.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr