Συγκρούσεις στην Τρίπολη… Το υπουργείο Υγείας καταδικάζει τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων


Αύγουστος 27, 2022. Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας καταδίκασε σήμερα Σάββατο τους βομβαρδισμούς και στοχοποίηση πολλών δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων δημόσιας υγείας ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων που σημειώθηκαν στην Τρίπολη.

Το υπουργείο τόνισε ότι η στόχευση υγειονομικών εγκαταστάσεων με πυραύλους και η κατεύθυνση πυρός εναντίον τους και η αποτροπή πληρωμάτων ασθενοφόρων και ιατρικών υπηρεσιών από την παροχή βοήθειας σε πολίτες ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου και διώκει τους δράστες και δεν εμπίπτει στην παραγραφή.

Το υπουργείο ζήτησε να απαλλαγούν από τον κίνδυνο ένοπλων συγκρούσεων όλες οι ιατρικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα έκτακτης ανάγκης και τα ασθενοφόρα, φοβούμενο ότι θα επεκταθεί η στόχευση όλων των νοσοκομείων που λειτουργούν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Το υπουργείο είπε ότι τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που στοχοποιήθηκαν είναι: «Νοσοκομείο στην οδό Al-Zawiya, Μαιευτήριο Al-Jalaa, Κέντρο Οδοντιατρικών Υπηρεσιών Τρίπολης στην περιοχή Al-Sarim και το Νοσοκομείο Εγκαυμάτων και Καλλυντικών».


Σύμφωνα με την Libyan Akhbar, ο πρωθυπουργός της Τρίπολης Νταμπάιμπα  μετέβη στο δρόμο του αεροδρομίου της πόλης όπου βρίσκονται οι δυνάμεις που είναι πιστές σε αυτόν και οι οποίες απέκρουσαν  τις δυνάμεις του Οσάμα Τζουβάιλι που είναι πιστές στον πρωθυπουργό που ενέκρινε το κοινοβούλιο της Λιβύης, Μπασάγκα.

Τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν βίντεο με καιγόμενα κτήρια καθώς και βομβαρδισμούς οικιών αλλά και σε τζαμιά.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr