«Αμερικανοί μαχητές από τους 'Αετούς που Ουρλιάζουν' έρχονται στη Βουλγαρία»


Αύγουστος 21, 2022. Ελλάδα.

2.400 μαχητές από ένα από τα πιο ελίτ τμήματα των ΗΠΑ - την 101η Αερομεταφερόμενη, θα αναπτυχθούν το φθινόπωρο στη Βουλγαρία και σε τρεις ακόμη χώρες από την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ - Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία.

 Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από μια ανάρτηση της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης. 

Ο σκοπός αυτής της ανάπτυξης είναι: «να προστατεύσουμε την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους συμμάχους μας και να αποτρέψουμε τους αντιπάλους μας». 

Αυτή είναι μια προσωρινή ανάπτυξη ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όχι μια μόνιμη αλλαγή στη συνολική θέση των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη. 

Δεν είναι σαφές εάν οι αναμενόμενοι Αμερικανοί μαχητές θα είναι μέρος της διαμορφούμενης ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, στην οποία κυριαρχεί ο ιταλικός στρατός.


Εκτός από τις αναγνωρισμένες επαγγελματικές τους ιδιότητες, οι καταδρομείς της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας μπορούν επίσης να καυχηθούν για το εντυπωσιακό  ψευδώνυμο - "Screaming Eagles". Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς τους χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος» της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ και ο στρατηγός Έντουαρντ Κ. Μέγιερ, πρώην Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού, τους αποκάλεσε το πιο ισχυρό και τακτικά κινητό τμήμα που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

Η 101η Μεραρχία έχει την έδρα της στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι. Πολλά από τα σημερινά μέλη του είναι απόφοιτοι της Σχολής Αεροπορικών Επιθέσεων του Στρατού των ΗΠΑ, η οποία είναι γνωστή ως ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα στον στρατό, και μόνο οι μισοί περίπου από αυτούς που το ξεκινούν το ολοκληρώνουν. 

«Αυτή η μεραρχία έχει συμμετάσχει σε όλους σχεδόν τους πολέμους που έχουν κάνει οι ΗΠΑ», είπε ο Βούλγαρος στρατηγός Σάμπι Σάμπεφ, πρώην εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ. 

Το τμήμα είναι άρτια εκπαιδευμένο και σε πολύ υψηλή ετοιμότητα. Σύμφωνα με τον Σάμπεφ ο αριθμός των «Screaming Eagles» είναι περίπου 11 χιλιάδες άτομα. Όμως, στις νέες συνθήκες, είναι πιθανό η σύνθεσή του να έχει πέσει στις 9.000, εκ των οποίων το ένα τέταρτο θα μεταφερθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με το βουλγαρικό κέντρο αμυντικής πληροφόρησης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr