Ρώσος ΥΠΑΜ: Η απαγόρευση εισόδου Ρώσων πολιτών στην ΕΕ είναι εκδήλωση ναζιστικής πολιτικής


Η κυνική ενέργεια εγκώμιου των ναζί εγκληματιών - η ετήσια πομπή των λεγεωνάριων των Waffen SS στις 16 Μαρτίου στη Ρίγα - χαρακτηρίστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ως οργή στη μνήμη των εκατομμυρίων που πέθαναν στον αγώνα κατά της «καφέ πανούκλας» (
φωτό BaltNews-2019)

Αύγουστος 20, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Η ιδέα της απαγόρευσης εισόδου όλων των Ρώσων πολιτών στις χώρες της ΕΕ είναι εκδήλωση ναζιστικής πολιτικής, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, ο υπουργός δήλωσε:

 «Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ζωντανής εκδήλωσης της ναζιστικής πολιτικής, όταν η ρωσοφοβική ιδέα προωθείται ενεργά από ψηλά ευρωπαϊκά κλιμάκια για την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους Ρώσους στις χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο Σόιγκου το Σάββατο σε μια συνάντηση του Πρώτου Διεθνούς Αντιφασιστικού Συνεδρίου.

Τόνισε ότι οι θεμελιώδεις αρχές της παγκόσμιας τάξης, οι νομικές και πολιτικές εκτιμήσεις του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης ολοένα και περισσότερο επανεξετάζονται και αγνοούνται από μεμονωμένες χώρες, ιδίως από τις χώρες της Βαλτικής.

 «Στη Λετονία και την Εσθονία, οι πορείες των λεγεωνάριων των SS έχουν γίνει παραδοσιακές, οι οβελίσκοι και τα μνημεία στήνονται σε εγκληματίες πολέμου. Ναζιστικές εκκλήσεις και συνθήματα ακούγονται ανοιχτά στους δρόμους των λιθουανικών πόλεων», διευκρίνισε ο υπουργός.

 

Μαθήματα ιστορίας

 

Ανοίγοντας το συνέδριο, ο υπουργός ανέφερε τα λόγια του Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον φασισμό «κτηνώδη σωβινισμό, αχαλίνωτη επιθετικότητα και μεσαιωνική βαρβαρότητα εναντίον άλλων χωρών και λαών». 

«Στη δεκαετία του '30 του περασμένου αιώνα, εγκαθιδρύθηκαν δικτατορικά φασιστικά καθεστώτα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Ρουμανία και ορισμένα άλλα κράτη. Ο ναζισμός της Γερμανίας έγινε η πιο επιθετική και ριζοσπαστική μορφή του», είπε ο Σόιγκου.

Ο υπουργός τόνισε ότι η άνοδος των εθνικοσοσιαλιστών στην εξουσία οφείλεται στη χρηματοδότησή τους από το διεθνές κεφάλαιο.

 «Προφανώς, η επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των ναζιστικών και αγγλοαμερικανικών επιχειρηματικών κύκλων ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος με τη σειρά του κόστισε στην ανθρωπότητα πρωτόγνωρα θύματα», είπε ο υπουργός.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι η πιο βάναυση ήταν η επίθεση κατά της ΕΣΣΔ. 

«27 εκατομμύρια νεκροί. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει πληρώσει τέτοιο τίμημα. Σχεδόν 14 εκατομμύρια από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων είναι άμαχοι. Αυτό είναι άμεση συνέπεια της ναζιστικής πολιτικής που ακολουθούν οι εισβολείς», είπε ο Σόιγκου.

Ο υπουργός τόνισε ότι «τα διδάγματα της ιστορίας ελάχιστα τα μαθαίνουν όσοι διαπράττουν βία, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις». 

«Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας, οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη και το Ιράκ, η καλλιέργεια τρομοκρατικών δομών στη Συρία. Αυτά και παρόμοια εγκλήματα έχουν πάντα συγκεκριμένους δράστες και εμπνευστές. Η ευθύνη και οι συνέπειές τους βαρύνουν αποκλειστικά την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ΝΑΤΟ», είπε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το Tass.


«Ο Σόιγκου χαρακτήρισε την ιδέα της απαγόρευσης της εισόδου των Ρώσων στην ΕΕ εκδήλωση ναζιστικής πολιτικής», γράφει το Tass.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr