Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε την ακύρωση της γκέι παρέλασης του EuroPride στο Βελιγράδι


Αύγουστος 27, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι μετά από διαβούλευση με την κυβέρνηση, αποφασίστηκε να ακυρωθεί η λεγόμενη «παρέλαση υπερηφάνειας» που διοργανώθηκε από την LGBT κοινότητα, σύμφωνα με το κανάλι στο Telegram «Balkanist».

«Η παρέλαση υπερηφάνειας που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο θα ακυρωθεί. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή, που έχουμε μια μεγάλης κλίμακας εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Βαλκάνια, και την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, που δεν θα τελειώσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δεν έχουμε καμία πρόοδο, δεν είμαστε διατεθειμένοι στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ενέργεια, την ξηρασία, έχουμε πολλές κρίσεις», είπε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι αρκετές σερβικές πολιτικές ενώσεις αντιτάχθηκαν στη διεξαγωγή της παρέλασης γκέι υπερηφάνειας EuroPride, η οποία θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Σερβίας από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, και κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της εκδήλωσης στον δήμαρχο του Βελιγραδίου. 

Ο Αλεξάντερ Σάπιτς και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκολα Νικοντίεβιτς υπογράμμισαν  ότι το 97% των πολιτών του Βελιγραδίου και της Σερβίας αντιτίθενται στο EuroPride για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, ο λόγος της ακύρωσης είναι το γεγονός ότι περισσότερα από 4.000 άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό εντοπίζονται καθημερινά στη Σερβία. Επιπλέον, οι αντίπαλοι δήλωσαν ότι το γεγονός εγκυμονεί υψηλό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών λόγω του κινδύνου που σχετίζεται με την εμφάνιση και εξάπλωση της πανδημίας της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία, προσθέτουν, μεταδίδεται πιο εύκολα και γρήγορα στους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ ...

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

 

,