Βελιγράδι: Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των μουσουλμάνων του Σάντζακ


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μουσουλμάνων της περιοχής Σάντζακ  στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας , όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια.

 

 

Σεπτέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.


Ο δεύτερος σταθμός της βαλκανικής περιοδείας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη ήταν το Βελιγράδι, η πρωτεύουσα της Σερβίας, γράφει η τουρκική Posta.

Στην ατζέντα του Ερντογάν ήταν και η συνάντηση με τους επικεφαλής των Μουσουλμάνων της επαρχίας Σάντζακ της Σερβίας.

Στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ήταν η πρόεδρος του Σερβικού Συμβουλίου Εθνικής Μειονότητας των Βοσνίων  Γιασμίνα Τζούριτς, ο Πρόεδρος του Σερβικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρασίμ Λιάγιτς, ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης στο Σάντζακ, Σουλεϊμάν Ουγλιάνιν, ο δήμαρχος του Τούτιν, Σαλίχ Χοτ και ο δήμαρχος του Νόβι Παζάρ, Νιχάτ Μπίσεβατς.


Μετά τη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε για το Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, τον τρίτο σταθμό της βαλκανικής περιοδείας.


Επιπλέον, ο Πρόεδρος Ερντογάν επισκέφθηκε τον Πύργο του Βελιγραδίου, που κατασκευάστηκε με τη συμβολή τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών και εργαζομένων στη Σερβία, και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

 Στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Σερβίας, στο οποίο συμμετείχε σήμερα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Βλέπουμε τη Σερβία ως μια βασική χώρα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή», είπε.

posta.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr