«Ο ισχυρισμός του Πούτιν είναι αναληθής»


Σεπτέμβριος 11, 2022. Ελλάδα.

 

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η σερβική Vesti Online.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, το υπουργείο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε ως αναληθή τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου ότι μόνο ένα κλάσμα των σιτηρών που εξάγονται από την Ουκρανία, σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία, πηγαίνει σε φτωχές χώρες.

Ο Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη, χωρίς να αναφέρει πηγή, ότι μόνο δύο από τα 87 πλοία, με 60.000 τόνους προϊόντων, πήγαν σε φτωχές χώρες. 

Η συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα.

Επικαλούμενο στοιχεία του ΟΗΕ, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είπε ότι περίπου το 30% των σιτηρών που εξήχθησαν στο πλαίσιο της συμφωνίας παραδόθηκε σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

«Η Ρωσία ακολουθεί μια σκόπιμη στρατηγική παραπληροφόρησης καθώς επιδιώκει να εκτρέψει την ευθύνη για ζητήματα επισιτιστικής ανασφάλειας, να δυσφημήσει την Ουκρανία και να ελαχιστοποιήσει την αντίθεση στην εισβολή της», ανέφερε το υπουργείο στο καθημερινό δελτίο πληροφοριών του στο Twitter.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr