Ο Τούρκος πρόεδρος από το Βελιγράδι είπε "οι δυτικές χώρες υποτίμησαν τη Ρωσία"


«Ερντογάν: Μην υποτιμάτε τη Ρωσία»

Σεπτέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Σερβία,  προειδοποίησε από το Βελιγράδι ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η Ρωσία και επέκρινε την πολιτική υποκίνησης στη Δύση, η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση, σημειώνει η σερβική Vesti On Line.

Όταν ρωτήθηκε ποιος φταίει για τη δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη και πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία πάντα ακολουθούσε μια ισορροπημένη πολιτική έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να το κάνει.

«Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, αλλά υπάρχουν αρκετές χώρες στη Δύση που πιστεύουμε ότι η προσέγγισή τους δεν είναι σωστή. Τρέχουν μια πολιτική που βασίζεται στην υποκίνηση. Όταν οδηγείς μια πολιτική πρόκλησης, δεν μπορείς να πετύχεις αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να ονομάσει νικητή του πολέμου, γιατί δεν υπάρχει κανένας, παρά μόνο ένας μεγάλος αριθμός ηττημένων. Είπε ότι δεν φαίνεται κανένα αποτέλεσμα από τις ιστορίες εκείνων που λένε ότι στήριξαν την Ουκρανία με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Για την παράδοση πυρομαχικών και όπλων, ο Ερντογάν είπε ότι πρόκειται για οπλικά υπολείμματα που έστειλε η Δύση.

«Δεν μπορώ να πω ότι η Ρωσία είναι ο νικητής ή η Ουκρανία, αλλά μέχρι τώρα ακολουθούσαμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προσπαθούμε να δούμε τους τρόπους και να καταλάβουμε εάν αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σύντομα. Δυστυχώς, βλέπω ότι δεν γίνεται», είπε.

Τόνισε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ότι όσοι υποτιμούν τη Ρωσία κάνουν λάθος.

«Η Ρωσία σταμάτησε να προμηθεύει φυσικό αέριο και η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε. Όλοι τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν τον χειμώνα. Γιατί δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα; Η Ρωσία έχει ένα σημαντικό ατού στα χέρια της και κανείς δεν το σκέφτηκε πριν, και τώρα μετράτε πόσα απόθεμα έχετε. Όταν έχεις μια επιθετική προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία, χρησιμοποιείς τα όπλα που έχεις στη διάθεσή σου, εξήγησε ο Ερντογάν.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί λύση και ο πόλεμος θα τελειώσει και όταν τελειώσει ο κόσμος θα ζήσει ξανά ειρηνικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr