Βουλγαρία: «Μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω μεταναστών σε τρεις περιοχές


Σεπτέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Στους δήμους Χάσκοβο, Γιάμπολ και Μπουργκάς κηρύχθηκε σήμερα μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εισροής μεταναστών από την Τουρκία.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει μέχρι τις 12:00 π.μ. της 29ης Σεπτεμβρίου 2022.

Ο λόγος για την κήρυξη μερικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στους δύο δήμους του Χάσκοβο είναι ότι η ζωή των κατοίκων γίνεται πιο περίπλοκη λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης κατά μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων στις παραμεθόριες περιοχές.

Στόχος είναι να προστατευθούν οι ζωές όλων, καθώς και να μην προκληθούν σημαντικές ζημιές στην περιουσία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας, καθώς και να αποτραπεί η εμφάνιση σημαντικών συνεπειών για το περιβάλλον, αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

«Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ, ο οποίος διενήργησε επιτόπιο έλεγχο, το 50 τοις εκατό των μηχανημάτων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της παράνομης κυκλοφορίας επισκευάζονται συνεχώς , για τα οποία πηγαίνουν πολλά χρήματα.

«Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό κύμα, που αυξάνεται καθημερινά, πρέπει να έχουμε τις συνθήκες για την κίνηση του εξοπλισμού μας στο πεδίο. Αυτό είναι προς το παρόν αδύνατο. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την επισκευή αυτών των δρόμων εντός δύο εβδομάδες», είπε ο Ντεμερτζίεφ.

Ένα άλλο μέτρο κατά της παράνομης κυκλοφορίας κατά μήκος των συνόρων θα είναι η κοινή περιπολία αξιωματικών της Συνοριακής Αστυνομίας και των δασαρχών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η έρευνα μετά το περιστατικό στο Μπουργκάς, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακατατάξεις προσωπικού στην κορυφή των τοπικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα, όμως,  με τον υπουργό Άμυνας Ντίμιταρ Στογιάνοφ , δεν υπήρξε αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης τις τελευταίες ημέρες.

News.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr