Αλβανία: Η κυβέρνηση έκλεισε το τουρκικό κολέγιο του Φετουλάχ Γκιουλέν


Σεπτέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το ιδιωτικό τουρκικό κολέγιο «Mehmet Akif Ersoy» στην πρωτεύουσα που ανήκει στο ίδρυμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, μετά από πρόταση του υπουργού Παιδείας.

Η απόφαση για το κλείσιμο λήφθηκε 10 ημέρες από την έναρξη των σχολείων και το προσωπικό του κολεγίου υποχρεούται να εφοδιάσει όλους τους μαθητές με τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετεγγραφή τους σε άλλα σχολεία. Για το λόγο αυτό, η Εκπαιδευτική Διεύθυνση Τιράνων είναι επιφορτισμένη με τη μεταφορά των παιδιών.

Το ιδιωτικό κολέγιο «Mehmet Akif Ersoy», που βρίσκεται στα Τίρανα, αποτελεί μέρος του ιδρύματος Gulistan που υποστηρίζεται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον Τούρκο φιλάνθρωπο που καταζητείται από την Τουρκία. 

Ήταν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν που έκανε το αίτημα στην Αλβανία να κλείσουν τα σχολεία των Γκιουλενιστών.

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του σχολείου «Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι» εξέδωσε η υπουργός Εβίς Κούσι.

Ο Αλβανός υπουργός αρνήθηκε τις εικασίες ότι η απόφαση για το κλείσιμο του κολλεγίου του Γκιουλέν  δεν σχετίζεται με την απαίτηση του Ερντογάν για απέλαση όλων των ‘γκιουλενιστών’ από την Αλβανία. Όπως υποστήριξε το σχολείο δεν πληρούσε τα νόμιμα κριτήρια και έπρεπε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του.

Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr