Δριμεία κριτική στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας από τον Καντίροφ


Σεπτέμβριος 11, 2022. Ελλάδα.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο διορισμένος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, επέκρινε την ηγεσία του ρωσικού στρατού αφού φάνηκε απροετοίμαστη στην αντίσταση της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή στα βορειοανατολικά.

Σε ένδειξη ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απώλεια εδαφών που οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι σκοπεύουν να κρατήσουν «για πάντα», ο Καντίροφ πρότεινε επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.

«Έκαναν λάθη και νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή.

««Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκασθώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση επί τόπου. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι εκπληκτικό, θα έλεγα», είπε ο Καντίροφ, ένας πρώην αντάρτης που έγινε σύμμαχος του Κρεμλίνου που κυβερνά την Τσετσενία –μια ρωσική δημοκρατία στον Καύκασο– με σιδερένια γροθιά και έχει μια παραστρατιωτική δύναμη υπό τις διαταγές του.», είπε ο Καντίροφ.

Από την εισβολή τον Φεβρουάριο, το Κρεμλίνο έχει επικεντρωθεί στη φίμωση των φιλελεύθερων φωνών που επικρίνουν τον πόλεμο, αλλά καθώς τα πράγματα χειροτερεύουν στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο του τι να κάνει με πρώην υποστηρικτές που θέλουν η Ρωσία να δεσμεύσει περισσότερες δυνάμεις στον πόλεμο.


The Guardian

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr