Στρατιωτική συνεργασία Αιγύπτου-Ινδίας - Τι προβλέπει


Σεπτέμβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Εν μέσω διεθνών και περιφερειακών αλλαγών και εξελίξεων σε πολλά επίπεδα, φαίνεται ότι οι σχέσεις και οι συμμαχίες αλλάζουν μεταξύ πολλών περιφερειακών και διεθνών χωρών, και αφού οι σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Κατάρ βελτιώθηκαν πρόσφατα, φαίνεται να υπάρχει μια άλλη εξέλιξη μεταξύ Αιγύπτου και Ινδίας στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ενίσχυση στρατιωτικών σχέσεων και συνεργασία σε αμυντικές βιομηχανίες

 

Ο Ινδός υπουργός Άμυνας Ράτζναθ Σινγκ επισκέφθηκε την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Κάιρο, τη Δευτέρα, για να συζητήσει την ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων και την εμβάθυνση της συνεργασίας στις αμυντικές βιομηχανίες μεταξύ των δύο χωρών.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι υποδέχτηκε τον Ινδό Υπουργό Άμυνας, παρουσία αρκετών αξιωματούχων των δύο χωρών, όπου εξέφρασε την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για τους στενούς ιστορικούς δεσμούς που μοιράζεται με την Ινδία, καθώς και για τη σκληρότητά της. να ενισχύσει τους τομείς της διμερούς συνεργασίας, ιδίως του στρατιωτικού και αμυντικού, και τη φιλοδοξία να ενεργοποιηθεί η εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών με τρόπο ανάλογο των δυνατοτήτων τους σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας και της ασφάλειας μεταξύ Καΐρου και Νέου Δελχί, ιδίως όσον αφορά τη συνεργασία στην κοινή κατασκευή, μεταφορά και εντοπισμό τεχνολογίας, με στόχο την εκμετάλλευση των διαθέσιμων δυνατοτήτων και υποδομών . Καθώς και συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και αποκατάστασης, των κοινών ασκήσεων και της ανταλλαγής εμπειριών και πληροφοριών.

Με τη σειρά του, ο Ινδός Υπουργός Άμυνας εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων υπό το πρίσμα της συνολικής αναπτυξιακής έκρηξης που γνωρίζει πρόσφατα η Αίγυπτος, καθώς και του κομβικού και αποφασιστικού ρόλου της Αιγύπτου στην καταπολέμηση και την καταπολέμηση της απειλής της τρομοκρατίας, η οποία ρίχνει τη σκιά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Αίγυπτο και για την περιφερειακή ασφάλεια στο σύνολό της.

 

 

Στόχοι ανάπτυξη τεχνογνωσίας- κοινές ασκήσεις- ανταλλαγή πληροφοριών

 

Privileged to call on the President of Egypt, H.E. Abdel Fattah Al-Sisi in Cairo today. India and Egypt continue to work on enhancing mutual trust and confidence. It was reaffirmed that both the countries are committed to expanding our multi-faceted cooperation.
Εικόνα

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρέσβης Μπασάμ Ράντι, εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση ότι οι συζητήσεις μεταξύ του Αιγύπτιου Προέδρου και του Ινδού Υπουργού Άμυνας «αφορούσαν τρόπους ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας και της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.  Η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των υποδομών που υπάρχουν στις δύο χώρες, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, αποκατάστασης, κοινών ασκήσεων και ανταλλαγής εμπειριών και πληροφοριών.

Οι συνομιλίες του Αλ Σίσι με τον Ινδό Υπουργό Άμυνας έθιξαν τις αιγυπτιακές προσπάθειες για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», όπου ο Σινγκ επαίνεσε αυτό που περιέγραψε ως «τον κεντρικό και αποφασιστικό ρόλο της Αιγύπτου στην καταπολέμηση και την κατάκτηση της απειλής της τρομοκρατίας», τονίζοντας «το συμφέρον της χώρας του στην εμβάθυνση αυτών των ιστορικών σχέσεων υπό το φως της συνολικής αναπτυξιακής έκρηξης που λαμβάνει χώρα».

 

Arabian Media

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr