Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ύψωσε ο ίδιος τη σημαία στην πόλη του κατέλαβε ο στρατός του


Φωτό από τη
Yeni Safak

Σεπτέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ επισκέφθηκε την πόλη Λατσίν στο Καραμπάχ, η οποία τέθηκε υπό τον έλεγχο στρατού του Αζερμπαϊτζάν στις 26 Αυγούστου.

 Ο Αλίεφ τόνισε ότι η σημαία του Αζερμπαϊτζάν, την οποία ύψωσε ο ίδιος, θα κυματίζει για πάντα. 

«Όταν έγινε άλλη μια πρόκληση εναντίον μας στις 13 Σεπτεμβρίου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν απάντησε και έβαλε τον εχθρό (τους Αρμένιους) στη θέση τους», είπε ο Αλίεφ

.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Αλίεφ δήλωσε ότι το Λατσίν, το οποίο βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει το Χανκέντι με την Αρμενία, ήταν προσωρινά εκτός ελέγχου του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την τριμερή δήλωση που υπεγράφη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν, Αρμενίας και Ρωσίας μετά τον 2ο πόλεμο του Καραμπάχ.

Στην ομιλία του είπε ότι στην πόλη Λατσίν, όπου ζούσαν Αρμένιοι, «έφεραν ανθρώπους αρμενικής καταγωγής από τη Συρία και τον Λίβανο (λόγω του πολέμου εκεί) και εγκαταστάθηκαν παράνομα στην πόλη».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι αυτή η φιλοξενία των Αρμενίων από την εμπόλεμη Συρία στο Λατσίν είναι έγκλημα πολέμου!

«Αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Ορίζεται ως έγκλημα πολέμου σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις και αυτό το έγκλημα έχει διαπραχθεί ενώπιον της παγκόσμιας κοινής γνώμης», είπε χαρακτηριστικά για να δικαιολογήσει τον εκτοπισμό τους από την περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr