Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν αποδεχόμαστε συμφωνία υπό όρους για τα F-16

 


Δήλωση «F-16» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν αποδεχόμαστε τη συμφωνία υπό όρους

 

Σεπτέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη σχετικά με τις επαφές του στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 Αναφερόμενος στο θέμα των F-16 στην ομιλία του, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εάν υπάρξει συμφωνία για τα F-16 υπό όρους, δεν θα την αποδεχτούν.

 Ο Τσαβούσογλου είπε συγκεκριμένα: «Εάν επιβληθεί υπό όρους η πώληση F-16 από τις ΗΠΑ, θα σταματήσουμε να αγοράζουμε, γιατί να αγοράσουμε ένα όπλο που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;» είπε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στη συνάντηση ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε 25 διμερείς συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, στις 16 από τις οποίες συμμετείχε ο ίδιος. Είπε ότι κάνουν ό,τι μπορούν για μια δίκαιη/ειρηνική λύση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στο θέμα των F-16, ο Τσαβούσογλου τόνισε: «Η διαδικασία είναι φυσιολογική σε τεχνικό επίπεδο. Ο Μπάιντεν υποστηρίζει τη διοίκηση. Κάποιες φωνές ξέσπασαν από το Κογκρέσο. Υπήρξε αρνητική απόφαση από την κάτω πτέρυγα, αλλά δεν είναι δεσμευτική». 

Μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP, Κιλιτσντάρογλου στις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου είπε: «Οι επισκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό είναι φυσιολογικές. Αν μας το ζητήσουν, θα βοηθήσουμε κι εμείς».

 Αναφορικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι: «Η κήρυξη επιστράτευσης από τη Ρωσία παρατείνει τον πόλεμο. Μια δίκαιη ειρήνη δεν έχει ηττημένους», κατέληξε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr