Για πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια, Γερμανός πρόεδρος στην Αλβανία!


Νοέμβριος 22, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αλβανία ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα επισκεφθεί τη χώρα την 1 και 2 Δεκεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, Γερμανός πρόεδρος που επισκέπτεται την Αλβανία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της η πρεσβεία αναφέρει ότι ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ θα ταξιδέψει από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που Γερμανός πρόεδρος επισκέπτεται την Αλβανία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Σταϊνμάγερ θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του Μπαϊράμ Μπεγκάι και με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

Επίσης προγραμματίζεται συνάντηση με φοιτητές από την Αλβανία και άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου θα γίνει συζήτηση για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού παρελθόντος. Θα επισκεφθεί μια γερμανική εταιρεία, όπου θα ρίξει φως στις οικονομικές δυνατότητες και ευκαιρίες εδώ στην Αλβανία.

«Ο Πρόεδρος θα χαρεί που θα μπορέσει να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Αλβανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μπεράτ, δημιουργώντας έτσι μια εντύπωση στη Γερμανοαλβανική Συνεργασία για την Ανάπτυξη», σημειώνει η γερμανική πρεσβεία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr